LNT fotoLNT foto

MK par 20 000 eiro izremontētā telpā konstatē, ka piekļuvi elektrības kontaktligzdai bloķē skapis

Rūpēs par to, lai žurnālistiem būtu ērtāk strādāt, Valsts kanceleja ir veikusi remontu mediju telpā. Taču acīmredzot ne viss noritējis, kā sākotnēji plānots. Pēc remonta neizmantojama kļuvusi viena no elektrības kontaktligzdām, jo piekļuvi tai bloķē skapja siena, otrdien vēstīja raidījums „LNT Ziņas”.

Kā raidījumam skaidroja Valsts kancelejas pārstāve, šī kontaktligzda ir paredzēta nevis žurnālistiem, bet apkopējām. Savukārt kļūme esot radusies neprecīzi veiktu mērījumu dēļ. „Kad sūtīja, tajā brīdī notika remonts, un precīzus mērījumus nevarēja uztaisīt. [Bet] funkcionalitātei, kam bija paredzēta tā kontaktligzda, tā arī strādā,” stāstīja Valsts kancelejas Tehniskā nodrošinājuma departamenta vadītāja Anita Šinta. Taujāta, kā kontaktligzda var darboties, ja jau to aizsedz skapja siena, Valsts kancelejas pārstāve atbildēja: „ Kā nevar iespraust? Apkopēja savus putekļsūcējus var iespraust. […] Vai putekļsūcējam divas kontaktligzdas ir vajadzīgas? […] Funkcionalitāti, lai “palaistu” putekļsūcēju”, šīs kontaktligzdas nodrošina.”

Mediju telpas pārbūve un aprīkošana ir izmaksājusi aptuveni 20 000 eiro.