Praktiski
Receptes

Ar ko sader jāņogas? 3 gardu ievārījumu receptes 16

Foto – Shutterstock

Zemeņu un jāņogu ievārījums

3 kg zemeņu, 1,5 kg jāņogu, 2,5 kg cukura.

Zemenēm atdala kauslapas. Jāņogas nomazgā un notecina. Jāņogas saber katlā un aplej ar ūdeni tā, lai būtu apsegtas. Uzvāra, saspaida ar koka karoti un vāra uz lēnas uguns apmēram

15 minūtes. Izberž caur sietiņu. Šķidrumu ielej katlā pie zemenēm un uzvāra. Turpina vārīt uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes. Iemaisa cukuru. Kad cukurs izšķīdis, uzvāra un turpina vārīt uz straujas uguns 15–20 minūtes. Sapilda burciņās.

Jāņogu un banānu ievārījums

1 kg jāņogu, 3 banāni, 1 kg cukura.

Banānus nomizo, sagriež gabaliņos, liek katlā kopā ar jāņogām. Lēni uzvāra, turpina vārīt 3 minūtes un pievieno cukuru. Vāra uz straujas uguns 3-4 minūtes.

Jāņogu želeja ar garšvielām

1,5 kg jāņogu, 1 l ūdens, 4 krustnagliņas, 5 cm garš kanēļa gabaliņš, 200 ml baltā etiķa, 1,5 kg cukura.

Garšvielas iesien marlē un vāra kopā ar jāņogām, līdz ogas mīkstas. Izņem garšvielas un ogas izberž caur sietiņu. Pievieno etiķi un cukuru, vāra uz mērenas uguns, nepārtraukti maisot, līdz cukurs izšķīdis. Turpina vārīt uz straujas uguns apmēram 10 minūtes. Nedaudz atdzesē un sapilda burciņās.

Sagatavots pēc tematiskās avīzes “Mājas labumi”

Saistītie raksti
LA.lv

Par svarīgo